Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

6-11.5.2018 ANDALUSIAN HURMAAVA KEVÄT JA KUKKALOISTO

Matkaohjelma

SU 6.5 | Helsinkiin – Malaga – Cordoba
Bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle reittiä: Virttaa- Loimaa-Turku- Salo-.
Suora lento 06.10-09.55 Malagaan ( Norwegian). Oppaamme on vastassa Malagan kentällä ja matka jatkuu linja-autolla Cordobaan ( ajo n. 2h), yhteinen lounas ja majoittuminen. Lepoaikaa ja Iltapäivällä lähtö oman oppaan kanssa arabialaiseen kaupunginosaan, jossa näemme useita patioita kukkaloistossaan. Monet näistä ovat yksityisten pihoja ja avaavat pationsa yleisölle vain tämän juhlaviikon aikana. Patiovierailuihin on varattu aikaa n. 2h jonka jälkeen paluu hotellille oppaan kanssa tai vapaata aikaa jäädä nauttimaan kaupungin tunnelmasta ja monien ravintoloiden tarjoamista herkuista.

MA 7.5 | Cordoban upea Mezquita ja Viannan palatsi
Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme paikallisoppaan johdolla kaupungin kävelykierrokselle, kierros johdattaa juutalaiskorttelin värikkäille, pienille kadulle, romanttiselle Puento Romanon sillalle ja Unescon suojelemaan Mezquitaan, moskeijaan, jonka katsotaan olevan Cordoban kalifaatin suuremmoisin rakenus, vierailemme moskeijassa.
Yhteisen aamupäivän jälkeen vapaata aikaa, sukella kaupungin ainutlaatuiseen tunnelmaan ja käväise patioilla, uppoudu kulinaarisiin nautintoihin tai tee löytöjä kaupungin pienistä putiikeista. Iltapäivällä lähdemme vierailulle upeaan Vianan palatsiin, jonka historia alkaa jo 1400-luvun lopulta. Palatsin 12 patiota edustavat kaikkia vuoden eri kuukausia. Vierailun jälkeen suuntaamme kaupungin keskustaan ja nautimme yhteisen illallisen tunnelmallisessa keskustan ravintolassa. Yöpyminen samassa Cordoban hotellissa.

TI 8.5 | Sevillan retkipäivä
Aamiainen hotellissa ja lähdemme kohti Sevillaa. Ajoaika noin 2 ½ h. Tutustumme Sevillaan paikallisoppaan johdolla bussilla sekä kävellen. Upea Plaza de Espana, katedraali ja juutalaiskortteli ovat vierailumme pääkohteet. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa tehdä ostoksia tai lounastaa omatoimisesti. Paluu Cordobaan ja illallinen flamencon rytmeissä vanhassa kaupungissa. Yö sama Cordoban hotelli.

KE 9.5 | Ronda ja Malaga
Aamiainen hotellissa ja lähdemme kohti upeaa Rondan kaupunkia. Ajoaika noin 2,5 h. Opastettu kävelykierros Rondan viehättävässä kaupungissa. Ronda on rakennettu korkealle vuoristoon ja kaupungin halkaisee rotko, jonka ylittää romanttinen Puente Nuevo silta. Ronda ei syyttä ole noussut Andalusian yhdeksi suosituimmista käyntikohteista.
Ronda on myös kuuluisaa viinialuetta ja vierailemme mielenkiintoisella ekologisella viintilalla. Pääsemme tutustumaan viininvalmistuksen saloihin ja nautimme tilan viinejä lounaan kera. Mahdollisuus ostaa tilan viinejä ja muita tilan tuotteita.
Jatkamme matkaa Malagaan jonne saavumme illalla ja majoitumme keskustan hotelliin. Ajoaika noin 2 h . Opastettu pieni iltakävely vanhassa kaupungissa, jonka aikana näemme mm. Katedraalin, Picasson taidemuseon, Acazaban linnoituksen sekä Calle Larioksen ostoskadun. Ilta vapaata aikaa nauttia kaupungin yöelämästä ja seurata kaupungin vilkasta ja värikästä elämää. Malagassa hotelli Ibis Malaga Centro.

TO 10.5 | Malaga
Aamiainen ja vapaata aikaa nauttia upeasta Malagan kaupungista, käydä ostoksilla tai vierailla kaupungin monissa mielenkiintoisissa museoissa. Vapaaehtoinen lisäretki niille, jotka haluavat lähteä tutustumaan suomalaisten suosimaan Fuengirolan kaupunkiin paikallisjunalla oppaan mukana. Lisämaksullisesta retkestä erillinen esite.Illallinen Malagan keskustaravintolassa. Sama Ibis hotelli.

PE 11.5 | Malaga -Helsinki-
Aamiainen ja kotiinlähtö, opas mukana vielä Malagan kentälle asti. Suora lento Norwegian Malaga – Helsinki 10.35-16.10. Paluukuljetus Helsinki-Vantaan kentältä lähtöpysäkeille.
** Täynnä, kysy peruutuspaikkoja **

Andalusian kevät hurmaa kauneudellaan ja kaupungit puhkeavat kukkaan. Toukokuu on vuoden tärkein kuukausi Cordobassa, silloin järjestetään koko vuoden odotetuin kilpailu, kun patiot kilpailevat Cordoban kauneimmasta tittelistä. Yhdellä sisäpihalla voi kasvaa yli 80 kukkalajia, joita on kasvatettu ja vaalittu läpi talven ja joita tämän ainutlaatuisen juhlaviikon aikana myös ulkopuoliset pääsevät ihailemaan. Cordoba toivottaa tervetulleeksi kukkaloistollaan, tuoksuillaan, musiikilla ja flamenco esityksillä, jotka voit kokea tämän ainutlaatuisen juhlan aikana kaupungin patioilla.

Sevillan , Andalusian pääkaupungin kauneus näkyy keväisen kukkaloiston lisäksi kaupungin upeissa historiallisissa rakennuksissa ja appelsiinipuiden tuoksuissa. Sevillaan liittyy lukuisia asioita, jotka ovat olennaisia espanjalaisuudelle, Sevillaa ei syyttä kutsuta myös flamencon ja härkätaistelun todelliseksi pääkaupungiksi. Kaupungin kuvaa värittää rikas historia ja monet, upeat monumentit.

Idyllinen Rondan kaupunki sijaitsee keskellä jylhää vuoristoa 750 m korkeudessa. Kaupungin jakaa kahtia kuuluisa Tajo- rotko, jonka ylittää 1700-luvulla rakennettu Puente Nuevo silta. Rondan kaupunki ihastuttaa maisemillaan ja historialla, jonka voit aistia vanhan kaupungin pienillä kujilla. Upeiden maisemien ja Tajo-rotkon lisäksi Ronda on kuuluisa härkätaisteluareenastaan, joka on Espanjan vanhin käytössä oleva. Ympäröivällä alueella sijaitsee myös Andalusian monet arvostetut viinitilat. Ronda on yksi vierailluimpia kohteita Andalusiassa.

Malagan kaupunki on kohonnut maailman kiinnostavimpien kulttuurikaupunkien kärkisijoille, eikä syyttä. Rikkaan Andalusialaisen perinnekulttuurin lisäksi Malaga tekee vaikutuksen uusilla merkittävillä vierailupaikoilla kuten Pietarin valtionmuseon sivuhaaralla ja Pompidou-keskuksella. Malaga, taiteilija Pablo Picasson kotikaupunki tarjoaa paljon nähtävää mm: Picasson museo, Malagan katedraali, vanhan kaupungin kiehtovat kadut, lukuisat bodegat ja rikas ruokakulttuuri luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden ja tekevät vierailustasi unohtumattoman. Kaupungin tarjoamista lukuisista vierailupaikoista voit vallita mieleisesi ja käydä tutustumassa omatoimisesti vapaalla ajalla.

PÄIVÄRETKI FUENGIROLAAN 10.5
Valinnainen opastettu retki Fuengirolaan on erinomainen tapa tutustua suomalaisten suosimaan alueeseen sekä tutustua suomalaisiin yrittäjiin.
Retkelle lähdemme paikallisjunalla aamupalan jälkeen. Ensimmäinen kohteemme Fuengirolassa on Los Bolichen alue, jossa on paljon suomalaisia yrittäjiä. Los Bolichen juna-asemalta kävelemme hotelli Nuriasoliin, jossa virkistävän juoman lomassa saamme kuulla luennon asumisesta Espanjassa, asunnon vuokrauksesta, kiinteistökaupoista jne.
Vierailumme jatkuu kävellen Los Bolichen kaupungin läpi Centro Finlandiaan, jossa toimii useita suomalaisia yrittäjiä. Pieni tauko Kukko-ravintolan terassilla ja lähdemme kävellen tai paikallisbussilla Fuengirolan keskustaan.

Fuengirolan keskustassa pysähdymme kauniille aukiolle, jota hallitsee elegantti 1200-luvun kirkko. Aukio on suosittu espanjalaisten ja turistien kokoontumispaikka ja kirkko on keskeisessä osassa kaikkina suurina juhlapäivinä. Keskustan alueella on runsaasti erinomaisia ulkoravintoloita ja terasseja, vietämme vapaamuotoista aikaa, jolloin mahdollisuus nauttia lounas tai tutustua keskustan ihastuttaviin pikkuputiikkeihin ja tehdä ostoksia. Vapaan ajan jälkeen lähdemme paikallisjunalla takaisin kohti Malagan keskustaa.
Lähtö 10.5 hotellilta klo. 11.00 ja paluu noin klo. 18.00
Kävelymatka yhteensä n. 5 km
Retken hinta 10 € / hlö sis. oppaan palvelut. Retken hinta ei sisällä junamatkoja n.7,20 € / meno-paluu.
Tervetuloa mukaan !

Retken varmistuminen katsotaan perillä ja maksu paikanpäällä oppaalle. Ilmoita kuitenkin jo etukäteen oletko mahdollisesti kiinnostunut retkestä ....

Reitti / Aikataulu

Bussireitti: Virttaa - Loimaa -Turku - Salo - Helsinki-Vantaa.

Lentoaikataulu:
su 6.5: 06.10 - 09.55 Helsinki - Malaga
pe 11.5: 10.35-16.10. Malaga – Helsinki

Linja-autokuljetuksen aikataulu lentokentälle lähetetään loppuohjeen mukana ennen matkaa.

Majoitus

Hotelli Tryp Cordoba ***, www.nh-hotels.es/hoteles/cordoba
Moderni hotelli Tryp sijaitsee Cordoban historiallisessa keskustassa, aivan muutaman minuutin päässä mm. Cordoban katedraalilta ja muilta nähtävyyksiltä. Kattoterassilla on uima-allas. Kaikissa tiloissa on Wifi. Huonevarustukseen kuuluu suihku/WC, ilmastointi/lämmitys, kaapeli-tv, puhelin, minibaari, hiustenkuivaaja ja tallelokero.

hotelli Ibis Malaga Centro **, www.accorhotels.com
Malagan historiallisessa keskustassa sijaitsevan hotellin valoisissa huoneissa on Wifi, kaapeli-TV, suihku/WC ja työpöytä. Ilmainen Wifi kaikissa hotellin tiloissa.

Lisätiedot

Hinta 1199 €/hlö H2 huoneessa. ( min 20 hlöä).
H1 lisämaksu + 225 €/hlö.
Helsingistä lentokentältä suoraan tulijat hinta – 20 €/ hlö.

Hintaan sisältyy ohjelmassa mainitut asiat.

Matkan hinta

1199 €/hlö /H2 (täynnä)

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Matkasta lähetetään ennakkolasku 350 €/hlö n. 3 vkoa ilmoittautumisen jälkeen tai kun riittävä määrä lähtijöitä on ilmoittautunut. Loppumaksu erääntyy 2,5 kk ennen matkaa. Matkan loppuohje ja aikataulu lähetetään n. 4-3 vkoa ennen matkaa. Matkalla pitää olla mukana voimassaoleva passi tai henkilöllisyyskortti.