Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

19.-26.5. Patikoiden Istrian upeissa maisemissa

Matkaohjelma

19.5.| Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla 2h ennen lähtöä. Finnairin suora lento Slovakian pääkaupunkiin Ljubljanaan, jossa suomalainen matkanjohtaja ryhmää vastassa. Nousemme bussiin ja ajamme Kroatiaa kohti. N. kahden tunnin ajon jälkeen saavumme Buzetin pikkukaupunkiin, missä majoitumme viideksi yöksi. Yhteinen illallinen hotellilla.

20.5. | Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle päivämatkallemme Buzetista Razpadalica-harjanteelle. Paluumatkalla Buzetiin pysähdymme paikallisen pienmeijerin jogurtti- ja juustomaistiaisille. Illalla nousemme kaupungin linnalle ihailemaan auringonlaskua ja kuuntelemaan kaskaiden, sammakoiden ja satakielten iltasoittoa.
Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. Päivän patikointi n. 12 km.

21.5. | Aamiainen hotellilla. Aamulla ajelemme bussilla Groznjaniin, mistä jatkamme Parenzana-junaradan reittiä, jonka varrella on vieläkin hienoja siltoja, tunneleita ja asemarakennuksia. Yli kumpuilevien maisemien siltojen ja metsiköiden kautta Istrian tryffelikeskukseen Livadeen.

Tryffelituotteita maisteltuamme jatkamme bussilla läheiseen Vizinadan kylään, jossa paikallinen tuottaja tarjoaa maistiaisia viineistään ja palkituista oliviöljyistään.
Yhteinen illallinen ravintolassa SMILE. Päivän patikointi n. 20 km.

22.5 | Aamiainen hotellilla. Ajelemme bussikyydillä läheiseen Oprtaljin pikkukaupunkiin. Päivän reittimme varressa on pikkukyliä ja metsiä, joissa juuri myöhäiskevään viikkoina on poimittavissa villinä kasvavaa parsaa. Ihailemme maisemia Pietrapolesan linnalta ja jos saalista on voimme myös keitellä parsoja muiden retkieväiden kanssa.
Yhteinen illallinen ravintolassa VOLTE. Päivän patikointi n. 20 km.

23.5. | Aamiainen hotellilla. Buzetista teemme kokopäivän retken maailman pienimpään kaupunkiin, Humiin. Aamupäivän kuljemme metsäistä reittiä erilaisten vesistöjen kautta. Vaikuttava, nykyisin hylätty kivikylä Bencici on viimeinen pysähdyksemme ennen saapumista Humiin. Ollakseen maailman pienin kaupunki on Humissa huomattavan paljon nähtävää.
Palaamme bussilla. Yhteinen illallinen ravintolassa MOST. Päivän patikointi n. 12 km.

24.5. | Luovutamme huoneemme hotellissa ja jätämme matkatavarat kuljetusyhtiön huolittaviksi. Bussi kuljettaa patikoitsijat Pokloniin, josta aloitamme nousun Istrian korkeimmalle huipulle Uckalle. Jälleen näemme mykistävän maiseman lännessä aina Alpeille ja Adrianmerelle ja idässä yli Kvaernerinlahden. Uckalta laskeudumme läpi tammimetsien ja paljaiden kalliorinteiden tienvarteen, mistä bussiimme vie meidät merenrantaan Lovranin kaupunkiin. Yövymme loppuajan Lovran*** hotellissa. Illalla vuorenvalloituksen kunniaksi juodaan kuohuvaa viiniä ja nautitaan yhteinen illallinen. Päivän patikointi n. 12 km. Paljon korkeuseroa.

25.5.| Merenrannalle saavuttuamme otamme rauhallisemmin. Aamupäivällä Lovranissa on monipuolisia mahdollisuuksia vesiurheiluun. Puoliltapäivin kävelemme rannan promenadia Opatijan kylpyläkaupunkiin, missä tutustumme hienoihin kasvitieteellisiin puutarhoihin ja rantabulevardeihin. Palaamme laivalla Lovraniin, missä nautimme illallista hotellissa. Päivän patikointi noin 6km.

26.5.| Aamulla nousemme bussiin ja ajelemme pari tuntia takaisin Sloveniaan ja Ljubljanaan. Tutustumme lyhyesti ihastuttavaan pääkaupunkiin ja lounaan jälkeen jää vielä aikaa kierrellä pikkukeskustaa ennen lähtöä lentokentälle, mistä Finnairin lento lähtee Helsinkiin 19:20.
Kaunis Istrian niemimaa on kuin luotu patikointiin, kumpuileva maasto, pikkuiset kylät ja kaunis luonto odottavat sinua.

Erimittaisilla päiväpatikoinneilla kuljetaan vanhaa rautatielinjaa, kauppareittejä ja partisaanien polkuja keskiaikaisten linnoituskaupunkien välillä. Näemme paljon pikkuvesistöjä ja Balkanin kalkkikivimaastolle tyypillisiä porrasmaisia putouksia. Viimeiset päivät vietämme Adrianmeren rannikolla, missä meillä on mukavat mahdollisuudet kokeilla myös meriveden lämpöä.

Koko matkan ajan mukana on suomalainen asiantuntijaopas, joka kertoo reittien varrella Istrian menneisyyden vaiheista, maantieteestä, kasvillisuudesta ja ihmisistä. Löydämme reitin varresta myös maailman parhaat tryffelit ja oliivit. Lähtöpäivänä tutustumme myös Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan.

Taso: keskivaativa.
Matkanjohtajana Matti Ranta-Krenkku.

Reitti / Aikataulu

Lentoaikataulu:
19.5. AY1201 Helsinki 17.00 – 18.40 Ljubljana
26.5. AY1202 Ljubljana 19.20 – 22.55 Helsinki
(sitoumuksetta)

Majoitus

Majoittuminen (alustavasti, pidätämme oikeuden muutoksiin)
19-24.5. FONTANA***, BUZET www.hotelfontanabuzet.com
24-26.5. LOVRAN***, LOVRAN http://www.hotel-lovran.hr/en/

Lisätiedot

Matka toteutuu mikäli minimi 12 lähtijää, sitovat ilmoittautumiset 28.2. mennessä

Hintaan sisältyy: reittilennot turistiluokassa * majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa * ohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsyt ja vierailukohteet *ohjelmassa mainitut ateriat * suomenkielinen matkanjohtaja mukana koko matkan ajan.

Lisähinnasta: majoittuminen yhden hengen huoneessa +159€ * palvelut, joita ei mainita ohjelmassa

Matkan hinta

1099€/hlö/H2

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Peruutusehdot: Yli 65vrk: 50€, 65 – 35 vrk ennen lähtöä perimme 250€ peruutuskuluina, 34vrk-21vrk ennen matkan alkua perimme 50%, alle 21vrk ennen matkan alkua perimme 100% matkan hinnasta.

Toimistomaksu: 10€/varaus