Kaupunkiloma Kaunas, lento Turusta

  • Julkaistu: 31.01.2023
  • Kesto : 3 yötä
  • Minimimäärä: 25 hlö

Kaupunkiloma Kaunas, lento Turusta

Kaunasin kaupunki, joka mainitaan ensi kerran jo vuonna 1361, on asettunut etelästä Itämereen virtaavan Nemunas-joen (Niemen) ja Vilnasta laskevan Nerisin yhtymäkohtaan, jokien väliin jäävälle niemelle.

Viehättävään vanhaankaupunkiin on helppo tutustua jalan ja aluetta halkoo Liettuan pisin kävelykatu ”vapauden bulevardi”, joka jatkuu Vilniaus-katuna kohti keskiaikaisen Kaunasin ydintä, raatihuoneen toria.Kaunasista löytyy kaikki mitä lyhyeen kaupunkilomaan tarvitaan: kuvanveistotaidetta ja arkkitehtuuria, kahviloita ja ravintoloita, kauppoja ja gallerioita, museoita ja monenkirjavaa katuelämää. Tervetuloa mukaan!

Matkaohjelma

Päivä 1

Kokoontuminen Turun lentokentälle (terminaali 1) 2h ennen lennon lähtöä. Suora lento Turusta Kaunasiin. Lentokenttäkuljetus Kaunasiin ilman opasta, majoittuminen keskustahotelliin ja vapaailta.

Päivä 2

Aamiainen hotellilla. Oppaan tapaaminen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme opastetulle kiertoajelulle ja kävelykierrokselle, kesto noin 2h. Loppupäivä omatoimista lomailua.

-- Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja maan entinen pääkaupunki. Neris- ja Nemumas –jokien risteyksessä sijaitseva vanha hansakaupunki on mitä oivallisin vierailukohde. Viihtyisä tunnelma, hyvät ostosmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta tuovat mieleen Keski-Eurooppalaisen pikkukaupungin. Asukkaita kaupungissa on n. 310 000.--

Päivä 3

Aamiainen ja vapaapäivä Kaunasissa. Ryhmän on helppo omatoimisesti tehdä päiväretki Vilnan päiväretki vaikka paikallisbussilla (matka noin 100km) tai voimme lisämaksusta järjestää opastetun retken yksityisellä linja-autolla. 

--  Vilnan tapahtumarikas historia näkyy sen kaupunkikuvassa, täältä löydät monet upeat kirkot, historialliset rakennukset, hyvät ja edulliset ostosmahdollisuudet sekä lukuisat ravintolat herkkuineen. Sokkeloinen vanhakaupunki kätkee sisäänsä yli 1000 kaunista rakennusta. Koe myös boheemi Užupisksen taiteilijakaupunginosa, jonka nimi tarkoittaa ”toisella puolella jokea”. Vuonna 1997 tämä kaupunginosa julistautui Užupisksen ”tasavallaksi”, jolla on mm.  oma lippu, presidentti, perustuslaki ja 12 henkilön armeija.-- 

Päivä 4

Aamiainen hotellilla. Hotellihuoneiden luovutus ja vapaa-aikaa Kaunasissa.
Kuljetus lentokentälle ja suora lento Turkuun.

Majoitus

Ibis Kaunas *** (esimerkki)

Tai vastaava keskustahotelli

Reitti / aikataulu


Bussireitti

Varattavissa olevat lähdöt

Lisätiedot

Hintaan sisältyy: suora lento Turku – Kaunas – Turku (Wizzair) * majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa * suomeksi opastettu Vilna ja Kaunas * Retki Trakai * suomenkielinen opas mukana retkillä*  lentokenttäkuljetus kohteessa * hotelliaamiaiset * pieni käsimatkatavara *

Lisähinnasta: matkalaukku ruumaan 20kg (etukäteisvaraus) * lentolaukku  * majoittuminen yhden hengen huoneessa * palvelut, joita ei mainita ohjelmassa

Matkan hinta

299 € - 399 € / hlö / H2

Varaus- ja maksuehdot

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10 € / varaus

 

Evästeet