• Julkaistu: 31.01.2023
  • Kesto : 4 yötä
  • Minimimäärä: 20 hlö

Oopperamatka Bratislavaan

Bratislava levittäytyy Tonavan molemmille rannoille, Vähä-Karpaattien eteläisimmillä rinteillä. Bratislava on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki, pinta-alaltaan 368 neliökilometriä. Kaupungin sydän on viihtyisä Vanhakaupunki, Stare Mesto, virran pohjoisrannalla.

Vanhassakaupungissa on uskomattoman kauniita taloja, kirkkoja, hienoja palatseja, joiden saleihin kätkeytyy museoita ja gallerioita. Vanhakaupunki tarjoaa rikasta kultturielämää monissa viehättävissä kahviloissa, ravintoloissa ja viinituvissaan. Vaikka kaupunkia on viimevuosina peruskorjattu, näkyy maan totalitaarinen lähimenneisyys vielä ympäristössä.

Slovakian pääkaupunki sijaitsee lähellä kahta suurkaupunkia Wieniä ja Budapestia, matkaa Wieniin on vain 60km. Kaupunki oli kauan muiden pääkaupunkien varjossa, mutta nyttemmin matkailijoiden määrä on kasvanut vuosittain ja varsinkin EU-jäsenyyden 2004 jälkeen on kaupunki ollut avoimempi matkailijoille kuin koskaan aikaisemmin.

Keväisellä oopperamatkalla on mahdollisuus nähdä 3 oopperaa ja 2 balettia, Bratislava on kansainvälisesti arvostettu ooppera- ja kulttuurikaupunki ja kevällä kaupunki näyttäytyy kauneimmillaan. Tervetuloa mukaan!

Matkaohjelma

Ooppera- ja balettiohjelma, lippuvaraus etukäteen  (esimerkki)
Turandot, Puccini (xx€/hlö)
Giselle, Kubanka (xx€/hlö, baletti)
Taikahuilu, Mozart (xx€/hlö)
Nabucco, Verdi * sis. matkan hintaan
I Puritani, Bellini (xx€/hlö)
Onegin, Tšaikovski (xx€/hlö, baletti)

Alustava matkaohjelma

Päivä 1

Linja-autokuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle, josta suora Finnairin lento Wieniin. Kuljetus Wienistä Bratislavaan, majoitus hotelli Marrol’siin*****. Levähdyshetki hotellissa, jonka jälkeen yhteinen lounas ja kierros Slovakian Kansallisgalleriassa. Klo 19.00 alkaa Puccinin Turandot Kansallisteatterissa, lippuvaraus etukäteen.

Päivä 2

Aamiaisen jälkeen  kävelykierros vanhassa kaupungissa. Tutustumme myös kaupungingallerian kokoelmiin Palfyn palatsissa sekä Slovakian filharmonikoiden konserttirakennukseen, juuri korjattuun Reduta-palatsiin. Yhteinen ruokailu päivän aikana. Illalla 19.00 mahdollisuuus nähdä Kubankan ”Giselle”.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen halukkaat voivat lähteä rautiovaunukierrokselle tutustumaan kaupungin arkkitehtuurisiin vaiheisiin tai vaikka tutustumaan Bratislavan ostosmahdollisuuksiin.  Mikäli osallistutte aamun kaupunkikierrokselle, kierrokselta ei ehdi klo 12.00 alkavaan Mozartin Taikahuiluun (ei sis. matkan hintaan). 19.00 Verdin Nabucco Kansallisteatterilla * sisältyy matkan hintaan.

Päivä 4

Maittavan aamiaisen jälkeen teemme retken läheiseen Mariankan kylään, missä sijaistee yli tuhat vuotta vanha pyhiinvaelluslähde. Mariankan jälkeen ylitämme Pienet Karpaatit ja ajamme Dolanyn kylään pienelle vesimyllylle, jossa toimii Vina z Mlyna-viinitila, maistelemme viinejä ja nautimme kattavan maalaisaterian. Palaamme myöhemmin iltapäivällä Bratislavaan.

Klo 19.00 Bellinin ooppera ”I Puritani” (ei sis. matkan hintaan)

Päivä 5

Aamupäivällä luovutamme huoneet,  nousemme hotellilta bussiin ja jätämme hyvästit Bratislavalle. Ajamme suoraan Wienin lentokentälle, josta Finnairin suoralento kohti Helsinki. Helsingistä kotiinkuljetus sovitulta reitiltä.

Majoitus

Marrol’s Boutique Hotel***** (esimerkki)

Sijaitsee loistavalla paikalla Bratislavan sydämessä. Hotellssa 51 huonetta ja 3 uniikkia sviittiä. Huoneissa tv, dvd-soitin, hiustenkuivain. Buffetaamiainen.

Reitti / aikataulu


Bussireitti

Varattavissa olevat lähdöt

Lisätiedot

Matkan hinta sisältää: kuljetuksen kotimaassa määrätyltä reitiltä * Finnairin suorat reittilennot * lentokenttäkuljetus Wien – Bratislava –Wien * paikallisen suomalaisen oppaan palvelut Wienin lentokentältä alkaen * majoittuminen jaetussa kahdenhengen huoneessa* buffetaamiainen* ohjelmassa mainitut retket ja sisäänpäsyt mainittuihin kohteisiin * ohjelmassa mainitut ruokailut * oopperalippu Verdin Nabucco –näytökseen*

Lisämaksusta: majoittuminen yhdenhengen huoneessa  * liput oopperaan tai balettiin

Matkan hinta

alk. xxx € / hlö

Varaus- ja maksuehdot

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10 € / varaus

 

Evästeet