• Julkaistu: 31.01.2023
  • Kesto : 7 yötä
  • Minimimäärä: 25 hlö

Serbia kiertomatka

Balkanin niemimaalla sijaitseva, yli 7 miljoonan asukkaan, Serbia on monille matkailijoille vielä melko tuntematon kohde. Serbia kuului Jugoslavian liittovaltioon yhdessä 5 muun maan kanssa.

Serbia tarjoaa vierailijoilleen ystävällisen ja vieraanvaraisen tunnelman, kauniita luostareita ja historiallisesti merkittäviä vierailukohteita, täyteläisiä makunautintoja ja suussa sulavia herkkuja.

Serbian pääkaupunki Belgrad (valkoinen kaupunki) on Balkanin alueen suurin kaupunki (n. 1,2 miljoonaan asukasta) ja sijaitsee Tonavan ja Sava-joen yhtymäkohdassa. Kaupunki on todistanut historiansa aikana lukuisia sotia ja se on jälleenrakennettu historiansa aikana yli 40 kertaa. Vielä tänäkin päivänä  on nähtävillä sotien jättämät arvet. Monimuotoinen ja värikäs Belgrad elää vahvasti nykypäivää, kun taas maaseudullla, vehreän luonnon ympäröimissä kylissä, aika tuntuu kuin pysähtyneen.

Tervetuloa mukaan!

Matkaohjelma

1 Päivä | Tervetuloa Belgradiin!

Yhteiskuljetus sovitulta reitiltä lentokentälle, matkanjohtajan tapaaminen. Lento Belgradiin. Lentokentällä meidät toivottaa tervetulleiksi paikallinen opas ja matka jatkuu Belgradin keskustaan. Majoittuminen ja lounas. Opastetulla kaupunkikierroksella pääsemme tutustumaan Serbian historiaan ja konfliktien värittämään menneisyyteen. Kaupungissa sekoittuvat eri aikakausien tyylisuunnat ja paikoin on vielä tänäkin päivänä nähtävillä menneisyyden jättämät jäljet. Kierroksella tutuksi tulevat mm. Kalemegdan-linnoitus, Knez Mihailova-kävelykatu (Belgradin elämää sykkivä sydän), kansallisteatteri, Jugoslavian presidentille (Josip Broz Tito) rakennettu muistomerkki ”kukkien talo” ja  Pyhän Savan kirkko*, joka on yksi maailman suurimmista ortodoksikirkoista. Paluu hotellille ja vapaa iltaohjelma.

*Pyhän Savan kirkkoa remontoidaan parhaillaan.

2 Päivä | Viinitila ja barokkikaupunki Sremski Karlovc

Aamiainen. Lähdemme kohti Pohjois-Serbian Fruska Gora-vuorta ja siellä sijaitsevaa, 1500-luvulla rakennettua, Krusedol-luostaria.  Tutustumme Sremski Karlovcin idylliseen barokkikaupunkiin, maistelemme paikallisia viinejä viinitilalla ja nautimme lounaan. Matka jatkuu kohti Novi Sadia (Serbian toiseksi suurin kaupunki), jossa opastettu kierros ja vapaa-aikaa kaupungilla vaikka nauttien kahvilassa paikallisia herkkuja. Paluu takaisin Belgradiin ja vapaa iltaohjelma. (päivän ajomatka n. 193km)

3 Päivä | Kuninkaallista tunnelmaa Serbiassa

Aamiaisen jälkeen tutustumme Serbian kuninkaallisen perheen mauseloumiin, jossa 28 kuninkallisen perheenjäsenen viimeinen leposija. Kaunis kirkko on rakennettu 1910 ja sen mosaiikeissa on jäljitelty Serbian keskiaikaisten kirkkojen vaikuttavia freskoja. Vierailu Topolan kaupungissa, lounas ja paluu Belgradiin. Vapaa iltaohjelma.  (päivän ajomatka: 160 km)

4 Päivä | Antiikinaikainen Serbia ja Nis

Aamiainen hotellilla. Päivän aikana tututumme Antiikin Rooman aikaisen Moesian (nyk. Serbia) historiaan. Viminacium oli Moesian provinssin vilkas pääkaupunki ja arvioiden mukaan siellä asui kukoistuskautena jopa 40 000 asukasta. Matka jatkuu kohti Nisin kaupunkia, matkan varrella tutustumme perinnekylään, joka sijaitsee Rtanj-vuoren juurella. Lounas päivän aikana. lltapäivällä saavumme Nisiin, majoittuminen keskustahotelliin ja vapaailta. (päivän ajomatka: 315km)

5 Päivä | Nis – portti idän ja lännen välillä

Aloitamme päivän tutustumalla Nisin kaupunkiin opastetun kierroksen merkeissä. Nis on Serbian kolmanneksi suurin kaupunki. Tutustumme mm. Nis:n linnoitukseen ja pääkallotorniin. Nisin keskiaikainen linnoitus on yksi Balkanin niemimaan kaunein ja parhaiten vuosien saatossa säilynyt. Lounas kaupunkikierroksen jälkeen ja vapaa iltaohjelma.

6 Päivä | Luostareita ja tippukiviluola

Aamiainen hotellilla.  Ajomatka kohti Belgradia, n. 240km. Lounas matkan varrella ja vierailu vehreän luonnon ympäröimässä Ravanican ja Manasijan luostareissa sekä Resavan tippukiviluolassa. Noin 800m pituisen reitin varrella pääsemme ihailemaan luonnon loihtimia taideteoksia, luolan ympärivuotinen lämpötilan n. +14. Belgradiin saavuttuamme majoittuminen keskustahotelliin ja vapaa ilta. 

7 Päivä | Vapaapäivä Belgradissa

Aamiainen hotellilla. Tämä päivä on pyhitetty omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. Ihaile ja tee ostoksia Knez Mihailova-kävelykadulla, nauti päivästä kaupungin monista puistoista, piipahda nautiskelemaan herkullisia leivonnaisia Hotelli Moskovan terasille tai nauti boheemista tunnelmasta Skadarlijan vanhassa kaupunginosassa. Viimeisen illan vietämme Serbialaisen musiikin ja tanssin parissa, luvassa Serbialainen ilta perinteisen ruuan, musiikin ja tanssin kera. 

8 Päivä | Kohti kotia

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus viimeistään 12.00, lento Saksan kautta Helsinkiin Paluukuljetus sovitulta reitiltä.

Majoitus

Reitti / aikataulu


Bussireitti

Varattavissa olevat lähdöt

Lisätiedot

Minimi lähtijämäärä: vähintään 25 henkilöä

Matkan hinta sisältää: reittilennot turistiluokassa * majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa * lentokenttäkuljetukset * suomenkielisen oppaan palvelut * matkaohjelmassa mainitut vierailukohteet ja ruokailut * hotelliaamiaiset *

Lisähinnasta: majoittuminen yhden hengen huoneessa +xx€ * palvelut, joita ei mainita ohjelmassa

Matkan hinta

alk. xxxx € / hlö

Varaus- ja maksuehdot

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10 € / varaus

 

Evästeet