
- Julkaistu: 20.09.2023
- Kesto :
- Minimimäärä:
25.-28.4.2024 Sveitsin keväinen Montreux | Kukka-, ruoka- ja viiniteema
Tule mukaan alppimaisemiin, aistimaan välimerellinen MONTREUX.
Matkalle näet pittoreskit kaupungit ja upeasti loistavat istutukset sekä Genevejärven laajat viiniviljelykset. Tämä matka on kuin aikamatka menneen maailman tunnelmiin.
Pääset tutustumaan 1200-luvulta asti samalla suvulla säilyneen linnan teemapuutarhojen kukkaloistoon, vierailemaan ainutlaatuisessa ruuantuotannon näyttelyssä, saaden vinkkejä hyötykasveista ja yrteistä. Viinitilavierailulla saat tietoa viininviljelystä ja toki myös pääset maistelemaan viinejä. Teemme lounasristeilyn järvellä satavuotiaalla siipirataslaivalla ja koemme Charles Chaplinin studiomaailman ja kotimuseon huuman.
Majoitumme matkan ajan Belle Epoque -tyylisessä Eden Palace au Lac ****-hotellissa kauniin Genevenjärven rannalla. Hotellin huoneet ovat modernit, muttaa henkivät yhä 1900-luvun alun tunnelmaa. Aamiaiset nautitaan upeassa, kattofreskoin koristellussa juhlasalissa.
Huoneiden parvekkeet avautuvat järvelle ja hotellin edessä kaunis rantabulevardi, jonka monenkirjavat kukat ja tuoksut huumaavat.
Tervetuloa kanssamme kauniiseen Sveitsiin!
Matkaohjelma
Torstai 25.4.2024 |
Saapuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla 2h ennen lennon lähtöä. Suoralento Helsinki-Geneva, lentoaika n. 3 h. Suomea puhuva opas ryhmää vastassa. Junamatka Geneve-Montreux. Majoittuminen Eden Palace au Lac hotelliin, jossa lyhyt tervetulotilaisuus. Vapaa loppuilta.
Perjantai 26.4. |
Aamiaisen jälkeen kävelykierros rantabulevardin ja puistojen istutuksia ihaillen.Siirrymme bussilla (n. 1h ajoa) ihailemaan Chateau de Vullierensin linnan upeiden teemapuutarhojen loistoa. Puutarhassa englanniksi opastettu kierros, oppaamme toimii tulkkina. Lounas.
Lounaan jälkeen matkaamme Alimentariumiin-ruuantuotannon näyttelyyn ja opastetulle kierrokselle hyötykasvipuutarhaan ja yrttien maailmaan. Hotelliin paluun jälkeen iltapäivä ja ilta vapaa-aikaa. Kysy oppaaltamme parhaat vinkit illan viettoon.
Lauantai 27.4. |
Aamiaisen jälkeen vierailemme paikallisella ruokatorilla ja sen kupeessa olevilla mielenkiintoisilla antiikkimarkkinoilla. Pittoreskissa Veveyn vanhassa kaupungissa on lukuisia putiikkeja ja kahviloita omatoimiseen kierrokseen. Torilta siirrymme kokemaan elämyksellisen Chaplin`s Worldin ja sieltä maistiaisiin viinitilalle.
Palattuamme hotellin siirrymme kävelymatkan päähän nauttimaan perinteisestä fondue-/raceltteillallisen.
Sunnuntai 28.4. |
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Matkatavarat jätetään hotellin säilytykseen, josta ne kuljetetaan rautatieasemalle. Kävelemme hotellilta viereiseen laivarantaan ja lähdemme parin tunnin lounasristeilylle nauttien kauniista maisemista. Takaisin Montreaux:n rantaan saavuttuamme siirrymme jalan läheiselle rautatieasemalle.
Junamatka lentokentälle ja kotiinpaluun Finnairin suoralla lennolle Geneve-Helsinki.
Kentällä sanomme oppaalle näkemiin. Matka-Viitalan bussi on Helsingin kentällä vastassa ja paluu lähtöpysäkeille.
Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin meistä riippumattomista syistä.
Majoitus
Eden Palace au Lac ****-hotellissa Genevenjärven rannalla.
Hotellin huoneet ovat modernit, mutta henkivät yhä 1900-luvun alun tunnelmaa.
Aamiaiset nautitaan upeassa, kattofreskoin koristellussa juhlasalissa.
www.edenpalace.ch/en/